Borstvoedingscursus - Kraamzorg In Holland


Borstvoeding cursus

Met borstvoeding kies je de beste voeding voor je kind. Moedermelk bevat niet alleen alle voedingsstoffen, die een baby nodig heeft, maar ook afweerstoffen, die je baby beschermen tegen ziekten en infecties. Borstvoeding is iets heel natuurlijks. Elke moeder kan in principe haar kind zelf voeden. Dit wil niet zeggen, dat het altijd vanzelf goed gaat. Met de juiste informatie en goede begeleiding heeft je borstvoeding de beste kans van slagen. Een cursus over borstvoeding is een prima manier om meer te weten te komen over borstvoeding.

Tijdens de cursus worden verschillende onderwerpen behandeld maar is er ook ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Onderwerpen in de cursus

De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod:

  • Eerste avond:
    Waarom borstvoeding, hoe werkt borstvoeding en de juiste manier van aanleggen.

  • Tweede avond
    De kraamtijd, afkolven van moedermelk en de combinatie van borstvoeding en een baan.

  • Derde avond
    Problemen bij borstvoeding voorkomen en oplossen

Kosten cursus

De cursus kost € 15,00 voor drie avonden inclusief consumpties en informatiemateriaal over de behandelde onderwerpen.

Voor meer informatie en aanmelden bel: 0164-6889269 of per e-mail: info@kraamzorginholland.nl

Avonden voor voedende moeders

Heb je al een kindje aan de borst, dan is de avond voor voedende moeders een prima gelegenheid om andere voedende moeders te ontmoeten. Op deze avonden kun je vragen stellen, eventuele problemen bespreken en ervaringen uitwisselen met andere voedende moeders. De avond wordt geleid door een medewerker van Kraamzorg de Linde en een contactpersoon van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk.

Eerst volgende avond: 7 januari 2020

Aanvang: 19.30 uur.

Kosten: € 5,00 per avond (inclusief consumpties)

Uiteraard mag je je kindje meenemen.

Verhuur en verkoop van kolven

Het is niet altijd mogelijk je baby direct uit de borst te laten drinken, bijvoorbeeld als je op je werk bent, eens wat langer weg wilt, voor extra stimulatie van de melkproductie of bij sommige problemen met de borstvoeding.

In die gevallen kan het afkolven van moedermelk een oplossing zijn. Een borstkolf is hierbij een handig hulpmiddel. Afhankelijk van de situatie en persoonlijke voorkeur kun je kiezen voor een handkolf of een elektrische kolf.